Nieuwjaarsbrief: Bewogen Jaar

Plannen?

Jazeker! Net zoals de voorbije jaren bulkten we van de plannen. Dit jaar zouden we alles op alles zetten om jullie huwelijksfeesten en evenementen op te fleuren. We kochten grote voorraden prachtige bloemen, decorstukken voor fotosessies… Helaas! Het Coronavirus besliste er anders over.

Maar nog niet getreurd, de opgelegde sluiting wilden we niet als een straf ervaren maar als de kans om in alle rust – in onze cocon – nieuwe ideeën uit te werken. We droomden erover hoe we onze stand op de Leuvense Kerstmarkt nog mooier, nog betoverender konden maken. Onze plannen waren nog niet helemaal klaar of ook daar kwam corona stokken tussen de wielen steken.

Kerstmarkt 2019

De Leuvense Kerstmarkt kreeg door de overheid veel strengere regels opgelegd. We zouden Royal Things niet zijn als we ons daardoor lieten afschrikken; we timmerden onze plannen bij en waren er weer helemaal klaar voor.
Maar corona liet niet met zich sollen en we voelden de bui al hangen: wat als de Leuvense Kerstmarkt ook niet mag doorgaan?

Een winkel die het hele jaar open zal zijn voor mensen die in de ban zijn van de kerst.

The Christmas Boutique

Sfeerbeeld Funky Paradise

We sloegen nog maar eens aan het brainstormen. Plannen en ideeën die al een tijdje in een lade lagen werden bovengehaald. We zouden onze eigen kerstmarkt creëren, meer nog, we zouden een heuse kerstwinkel ontwerpen.

Hiervoor gingen we op zoek naar unieke meubelstukken met een ziel die pasten in het feeërieke plaatje dat we voor ogen hadden. Wekenlang werd er gepuzzeld, plannetjes getekend en hertekend, er werden toonkasten, schalen, tafeltjes, bergen decoratiemateriaal en van alles en nog wat aangesleurd, en onze showroom, die voordien vol bloemencreaties stond, werd leeggemaakt en helemaal omgetoverd tot een kerstwinkel.

Niet zomaar een kerstwinkel, nee hoor, een winkel die het hele jaar open zal zijn voor mensen die in de ban zijn van de kerst. Een winkel waar de kerstbeleving totaal is.

Hier had Corona geen vat op. Althans, dat dachten we. Na een bescheiden opening – want een feestje mocht in deze tijd helaas niet – moesten we onze deuren na een week alweer sluiten. Corona had beslist om opnieuw aan te kloppen. De 2e golf was een feit.

Positieve noot

Dit jaar heeft heel wat teweeggebracht. Maar één ding is zeker: corona kan de kerst niet van ons afpakken. En dat hebben we gemerkt. Velen onder jullie kochten al vroeg je kerstdecoratie. Helaas niet op de Leuvense Kerstmarkt maar vooral in onze webshop.

Nadat we de deuren van onze “Christmas Boutique” terug mochten openen kwamen jullie met velen naar onze winkel. We waren blij met je bezoek. Maar we zijn nog veel blijer met zoveel fijne reacties op onze winkel.

Het is onze betrachting dat jullie in de ban zijn, de magische vibes voelen en weer in de kerstman gaan geloven. En ons plan lijkt geslaagd, in deze bijzondere tijden hebben we toch dikwijls een lach op jullie gezicht kunnen toveren!

Rt Team

Altijd welkom in onze wondere wereld van grenzeloze verbeelding, uiteraard met onze eigenste Royal Things touch.

Fijne Feesten & alle liefs,

Arend – Diederick – Louise